מובילי התוכנית לרצף תעסוקתי למפונים | צילום: החברה הכלכלית לחיפה

תוכנית ייחודית לחיפה: שמירה על רצף תעסוקתי למפונים בעיר

החברה הכלכלית לחיפה, עיריית חיפה, פיליפס, שותפות חיפה-בוסטון, ארגון "בעצמי" ושותפים נוספים יזמו תוכנית לרצף תעסוקתי למפונים בחיפה, שמתחילה בימים אלה. שותפות חיפה-בוסטון גייסה תרומה של כמיליון שקלים לפרויקט


מובילי התוכנית לרצף תעסוקתי למפונים | צילום: החברה הכלכלית לחיפה
266

החברה הכלכלית לחיפה, יחד עם שותפות חיפה בוסטון CJP,יזמו תוכנית ייעודית לשמירה על רצף תעסוקתי עבור המפונים השוהים בעיר. התוכנית היא בשיתוף ובהובלת נשיאת פיליפס לשעבר, אפרת שפר, יחד עם ארגון "בעצמי|, מערך הרווחה של עיריית חיפה, מרכז ההזדמנות של עיריית חיפה ושירות התעסוקה מחוז צפון.

עם תחילת המלחמה הגיעו לחיפה כ-6,000 מפונים בעיקר מקרית שמונה, שלומי, קיבוץ דן ועוטף דרום. כיום יש בחיפה כ-2,500 מפונים מהצפון, שמשך שהותם בעיר אינו ידוע ובשלב זה אין צפי לשינוי.

רני בנדר | צילום: גביש מדיה
רני בנדר | צילום: גביש מדיה

האתגרים העיקריים, איתם מתמודדים המפונים, הם תחושת בידוד והיעדר שגרה. כאשר מערכות התמיכה המוכרות להם כמו קהילות, מקומות עבודה ומערכת החינוך המקומית לא פועלות, המפונים חווים לחץ רגשי, חוסר ודאות לגבי העתיד ופחד מהתלות הכלכלית, מה צופן העתיד והיעדר שליטה בדברים בסיסיים כמו מגורים, חינוך, והכנסה.

אור שחף, מנכ"ל החברה הכלכלית לחיפה: "נושא התעסוקה נשאר הנושא המרכזי ללא מענה למפונים. אחרי שהילדים שולבו במסגרות החינוך ונושאי הרווחה טופלו על ידי עיריית חיפה, נוצר ואקום שצריך לטפל בו. החלטנו להרים את הכפפה ולייצר מודל ייחודי, שניתן יהיה לשכפל אותו לרחבי הארץ, שיאפשר למפונים רצף תעסוקתי, בעיקר על מנת לייצר עבורם מהות וסיבה אמיתית לקום בבוקר".

אור שחף | צילום: מיכה בריקמן
אור שחף | צילום: מיכה בריקמן

"כדי לעודד השתתפות בתוכנית שמנו לנו למטרה לא לפגוע במענקים הניתנים למפונים תוך כדי הכנסתם למערכת תעסוקתית. לכן, בניית מודל ההעסקה הייתה מאתגרת", מסבירה אפרת שפר.

מודל ההעסקה נבנה בהתנדבות על ידי קבוצת משפטנים, מומחים בדיני עבודה, ביחד עם המחלקה המשפטית של חברת פיליפס.

"ניסינו לבנות ביחד מהלך שיאפשר, ככל הניתן, חזרה לשגרת חיים. מקומות תעסוקה שיתאימו לצרכים ולדרישות של המפונים, משרה של 50 אחוז ומעלה ומענה לצרכים כמו חוסן ורכישת מיומנויות", מוסיפה שפר.

יו"ר החברה הכלכלית לחיפה, רני בנדר: "אני מברך על היוזמה החשובה הזו עבור המפונים השוהים בעיר. כחברה האמונה על העסקים בחיפה, חשוב מאוד לדאוג הן לעסקים, ולא פחות לדאוג לקהילה השוהה בעיר, מבחינה תעסוקתית, בתקופה המאתגרת בה אנו נמצאים. החברה הכלכלית לחיפה, תמשיך ליזום פרויקטים רוחביים ולהביא לשולחן אחד גורמים משמעותיים להניע תהליכים עסקיים בחיפה".

התמורה עבור התעסוקה של המפונים תמומן על ידי שותפות חיפה-בוסטון, שתתרום בשלב הראשון כמיליון שקלים עבור הפרויקט.

הילה פרלמן, מנכ"לית שותפות חיפה בוסטון: "מאז 7 באוקטובר אנו עובדים עם שותפים רבים בארץ ובחיפה, כדי לסייע לחברה הישראלית ולתת מענה לצרכים האדירים שעולים באופן תדיר. הפדרציה היהודית של בוסטון יחד עם JFNA תמכה בארגונים ובפרויקטים משמעותיים עבור סיוע לקהילות שנפגעו, היערכות לשעת חירום, והן עבור בתי החולים ושיקום הדרום. מרגע שהחברה הכלכלית פנתה אלינו להצטרף לפרויקט המשמעותי הזה, ידענו שזה אחד מאבני היסוד לדאוג למפונים בעירנו, ופעלנו על מנת להביא את המשאבים למימוש הפרויקט. ייחודיות הפרויקט נובעת ממעטפת השירותים שכוללת ליווי פרטני, בייביסיטינג לילדים או הסעה למקום העבודה, על מנת לשבור כל מחסום בבניית שגרת חיים".

ארגון "בעצמי", ביחד עם "מרכז הזדמנות" יובילו את העבודה מול המפונים. התהליך יכלול בניית תוכנית אישית לכל משתתף בתכנית, ליווי והכשרה. ההשמה תהווה התמחות לשלושה חודשים בהם המעסיק מקבל עובד ללא תשלום, והעובד מקבל 5,000 שקלים.

חברת הפיילוט היא פיליפס, שהציעה כבר מספר משרות בתחומים שונים כגון: פיתוח, אחזקה ואבטחה.


מה הלוז גם באינסטגרם, בפייסבוק ובטוויטר

עוד בחדשות מה הלוז

נגישות