מהתפריט של מסעדת אוניקס (צילום: דוד ששון)

אוניקס – מסע קולינרי עולמי בעיר התחתית בחיפה

מסעדת אוניקס חוגגת שנה של חוויית פיין דיינינג, מחדשת את התפריט ומרחיבה את פעילותה: החל משעות הצהריים ועד הלילה, כולל סדנאות שף ואירועי קונספט פרטיים בקומת הגלריה, וכל זאת במסע קולינרי חובק עולם


מהתפריט של מסעדת אוניקס (צילום: דוד ששון)
441

מי שמכיר אבני חן מבין את יופייה של אבן האוניקס, וכך בדיוק גם הכניסה למסעדה בשם זה –משדרת פאר והדר עם טאץ' עיצובי אמנותי חדשני ואווירה של חו"ל.

מסעדת השף, בבעלותו של מזהר הווארי, ממוקמת מול השער של נמל חיפה ומציעה תפריט בהשראות מהמטבחים העולמיים. בימים אלה חוגגת המסעדה שנה להקמתה ומזמינה אתכם ליהנות מחוויה קולינרית בלתי נשכחת במתכונת חדשה החל מהצהריים.

על התפריט אמון השף הירושלמי ג'וני גוריק, בוגר בתי ספר גבוהים לקולינריה בצרפת, שבישל למלכים, נשיאים ושגרירים. גוריק מתהדר במדליות זהב מתחרויות בינלאומיות ואף שפט בטופ שף בדובאי. גוריק חזר לארץ כדי להביא את הקולינריה העילית וכדי להגדיר מחדש את חווית הפיין דיינינג, היוקרתית והמסוגננת.

עיקר התמחותו של גוריק היא המטבח הצרפתי והאיטלקי הקלאסי, אך עם נגיעות מודרניות וטכניקות מולקולריות הניכרות בכל מנה.

המנות בתפריט מותאמות לשרינג בין הסועדים ונעות בין סגנונות מגוונים מאוד: מאוכל בלקני דרך השפעות אסייתיות כמו תאילנד ויפן ועד קלאסיקות צרפתיות.

מהתפריט של מסעדת אוניקס (צילום: דוד ששון)
מהתפריט של מסעדת אוניקס (צילום: דוד ששון)

בין המנות החדשות בתפריט: מגיוזה ירקות – בצק ממולא בירקות, ואטריות אורז, מבושל על אדים (65 שקלים); עלי גפן ילינג'י בשמן זית, אורז סורי, ומיץ רימונים (45 שקלים); צ'י קופטה אגוזי מלך, חיטה קלויה ומתובלת, פלפלים מתוקים ומיץ רימונים (42 שקלים); טרטר דג ים מקומי, ברוסקטה פיקנטית ועשבי תיבול (48 שקלים); שקדי עגל ברוטב יין אדום, שום קונפי, פטריות שימג'י, עגבניות מיובשות וערמונים מזוגגים (75 שקלים).

בתפריט הקינוחים ניתן ליהנות מלילות בירות – סולת חלב, קרם מסקרפונה, מי ורדים, ופיסטוקים; הלנה היפה – אגס מבושל במי סוכר וניל, ממולא בקרמל מלוח על תחתית של קראמבל, מקושט בפרחים אכילים; עוגת היער השחור – אינטרפרטציה של השף לעוגה כקינוח על בסיס קוביות טורט ומעליו קרם שנטילי דובדבנים עם ג'ל דובדבנים, בעיטור פרחים אכילים; פבלובה עם שוקולד לבן בתוספת פירות יער, ופחזנית במילוי קרם מישמיש עם דיסקית סבלה וטופ ג'ל מישמיש ובעיטור פרחים אכילים. המחיר לקינוח: 55-45 שקלים.

השף גוריק, יש לציין, מעביר גם סדנאות של טעימות בחמישה חושים בשילוב עם "סיפורים על הבר" אודות חומרי הגלם, שלבי ההכנה ופולקלור קולינרי.

לרשות האורחים בר אלכוהול קוקטיילים עשיר ומגוון. כמו כן קיימת במקום קומת גלריה ייחודית המיועדת לאירועים – החל מימי הולדת וכלה באירועי קונספט עסקיים.

אוניקס ONYX, העצמאות 104 חיפה

שעות פתיחה: ראשון-שבת, 24:00-12:00

אתר: https://onyxhaifa.co.il

טל': ‎04-6600600

 


מה הלוז גם באינסטגרם, בפייסבוק ובטוויטר

עוד בחדשות מה הלוז

נגישות