סניה ולדברג, רם בן ברק, יאיר לפיד

אושיית הרשת לח"כ בן ברק: "לא משווה אבל היטלר לא בדיוק נבחר בצורה דמוקרטית מפני שלא הצליח להשיג רוב לפרלמנט, קצת יותר דומה לראש המפלגה שלך"

היזם, איש השיווק, סניה ולדברג, אחריו עוקבים כ-240 אלף ישראלים בפייסבוק, עונה לחבר הכנסת של יש עתיד


סניה ולדברג, רם בן ברק, יאיר לפיד
1634

סערה בעקבות דבריו של חבר הכנסת רם בן ברק, מקום עשירי ברשימת "יש עתיד", שהתארח היום (שבת) באירוע שבתרבות בבאר שבע, ובו התבטא באופן שנוי במחלוקת כשאמר: "להבדיל אלף הבדלות, ואני לא משווה את זה לשום דבר, היטלר עלה לשלטון בצורה דמוקרטית", והוסיף "אחד החוקים הראשונים, אם לא הראשון שהעביר, היה לבטל את בית המשפט העליון. אחרי זה הוא העביר את כל החוקים האחרים שהביאו את גרמניה למה שהם הביאו". נכון לשעה זו, ראש הממשלה יאיר לפיד טרם הגיב לדברים.

היזם, איש השיווק ואושיית הרשת, סניה ולדברג, אחריו עוקבים כ-240 אלף ישראלים בפייסבוק, העלה פוסט תגובה לדברים של ח"כ בן ברק וכתב כי "זה טוב שאתה לא משווה, כי אתה לא יודע היסטוריה. אז אילו היית משווה זה היה ממש ממש מביך".

"היטלר לא בדיוק נבחר בצורה דמוקרטית מפני שהוא לא הצליח להשיג רוב לפרלמנט. הוא מונה לקנצלר לאחר שתקופה ארוכה לא היה שום רוב. זה קצת יותר דומה לראש המפלגה שלך אגב", המשיך ולדברג, "אתה צודק בזה שעקרונית המהלך של היטלר היה חוקי, אבל לא היה לו רוב. תירגע! אני לא משווה".

"בנוסף, היטלר לא חיזק את כוחו כי ביטל את בית המשפט העליון אלא כי הוא ביטל את הנשיא והפך גם לראש ממשלה וגם לנשיא. לאחר מכן הוא גם רדף מתנגדים פוליטיים בין היתר באמצעות מערכת המשפט. לא שאני משווה כמובן, אז אם זה מזכיר לך משהו תתקדם. לא משווה".

עוד הוסיף ולדברג כי "מערכת המשפט בתקופת כהונתו של היטלר היתה בעלת כוח אבסולוטי כמעט לעשות מה שהיא רצתה בניגוד לחוק. היא פשוט היתה כפופה למנהיג, אבל הוא היה זה שנתן לה את הכוח הכמעט אבסולוטי לשרת את המפלגה הנאצית. ייתכן וכדאי לך לצפות שוב בסרט על משפטי נירנברג שבהם מראים במפורש שחלק ממי שעמד למשפט על פשעים נגד האנושות היו שופטים בבית המשפט הנאצי, שעשו כל העולה על רוחם והרשיעו גם אנשים חפים מפשע, תפרו תיקים, החזיקו פוליטיקאים בביצים וכו'. לא משווה. לא משווה".

"יש 2 דרכים למנוע מצב כזה:
1. מערכת משפט שפועלת מילה במילה לפי החוק.
2. מערכת משפט אקטיביסטית וחזקה, אבל כזאת ש*הציבור* הוא זה שבוחר אותה, ולא היא בוחרת את עצמה.

שמחתי לתת לך שיעור קצר בהיסטוריה. כמובן, אני לא משווה".

ולדברג סיכם וכתב: "ואולי די להשוות כל דבר לגרמניה של 1933. אני מבין שחוסר הידע המביך של הפוליטיקאים שלנו בהיסטוריה או אפילו באקטואליה (אפשר לתת את סין או רוסיה כדוגמה) לא מאפשר להם לבצע שום השוואה אחרת, אבל הגיע הזמן להפסיק עם ההשוואה הקיצונית הזאת".


מה הלוז גם באינסטגרם, בפייסבוק ובטוויטר

עוד בחדשות מה הלוז

נגישות