כבר 20 שנה מתנדבת במכבי שירותי בריאות. אוולינה יוטקוביץ | צילום: דוברות מכבי

בת ה-96 מחיפה שלא מפסיקה להתנדב ולתרום לקהילה גם בעת מלחמה

הכירו אוולינה יוטקוביץ שמקפידה, גם בימים אלה, להגיע כהרגלה באוטובוס למרפאת מכבי שירותי בריאות בחיפה-חורב ולוודא טלפונית עם מטופלים שהם זוכרים לבצע בדיקות רפואיות. "דווקא בימים אלא התפקיד שלי, לדאוג שאנשים יבצעו את הבדיקות הרפואיות שלהם, הוא חשוב ויש עליי אחריות לא קטנה"


כבר 20 שנה מתנדבת במכבי שירותי בריאות. אוולינה יוטקוביץ | צילום: דוברות מכבי
231

בגיל 96, מתעקשת אוולינה יוטקוביץ (96), תושבת חיפה, להגיע כהרגלה באוטובוס למרפאת מכבי שירותי בריאות בחיפה-חורב ולבצע את המוטל עליה. במסגרת תפקידה, מבצעת יוטקוביץ במשך שעות שיחות לאישור תורים ולהבטיח את הגעתם של המטופלים לבצע בדיקות רפואיות חשובות. "אני משתדלת להיות בעניינים, אני רגילה לעשות זאת כבר 20 שנה, אני מאמינה שכל אחד צריך לעשות לפי יכולתו, בייחוד בימים אלו".

יוטקוביץ, סבתא לשלושה נכדים ושני נינים, שמתנדבת במכבי זה 20 שנה, אומרת: "כמו כולם, אני דואגת לחיילים שלנו, שיהיו לנו בריאים ושכולם יחזרו בשלום ושיחזיקו מעמד, וכמובן אני מייחלת שכל החטופים יחזרו כל אחד לביתו ולהוריו. זה מה שמעסיק אותי".יוטקוביץ משתפת: "בתקופת השואה חייתי ברומניה. סבלתי רבות מגזענות. הפחד לראות גרמנים צועדים היה כל הזמן. ההגבלות שהיו, אבא שלי שהיה במחנה. זה אמנם מציף זיכרונות, הכל זכור היטב, אבל אני משתדלת שלא להסתכל לאחור, יש יותר מדי מהעבר".

גם מלחמת יום הכיפורים חקוקה אצלה היטב בזיכרון. "הבן שלי היה בצבא אז. דאגתי כמו כל אזרח שחי חיים רגילים. כמו אז, גם היום אני מאמינה ששמירה על השגרה זה מה ששומר עליי להישאר שפויה".התרומה לקהילה גורמת ליוטקוביץ להרגיש שהיא מעניקה מעצמה מדי יום ובייחוד בזמני חירום. "בתוך כל העצב בימים אלו", היא אומרת, "התרומה לקהילה גורמת לי רגעי אושר. אני אוהבת לתרום ולעזור לאנשים, זה משהו רגיל אצלי. אני גם מבינה שדווקא בימים אלא התפקיד שלי, לדאוג שאנשים יבצעו את הבדיקות הרפואיות שלהם, הוא חשוב ויש עליי אחריות לא קטנה".

ד"ר נטליה זאיגרייקין, סגנית רופאה מחוזית ופנימאית מומחית במכבי שירותי בריאות מחוז צפון: "בימים אלו שגרת החיים של רובנו אינה כשהייתה. מציאות חיינו השתנתה ונראית כרגע רחוקה מהשגרה המוכרת. חלקנו חווים תחושות של רצון להתכנס בבית ולהמעיט בפעילות. אלה תחושות טבעיות. עם זאת לשמירה על פעולות שגרתיות יש חשיבות רבה. הן תורמות לתחושת הביטחון שלנו ולבריאותנו. במיוחד יש לציין את החשיבות של הטיפול והמעקב עבור חולים במחלות כרוניות (סוכרת, יתר לחץ דם וכד'), שכמובן אינן נעלמות בעת מלחמה, ואף עלולות להיות מוחמרות לאור הלחץ הנפשי.

"לפיכך, דווקא כעת חשוב ביותר להקפיד על איזון מחלות אלו, ואף לנצל את ההזדמנות ולהשלים את הבדיקות הנדרשות למען בריאותנו, אם המצב מאפשר זאת, כמובן. חולי הסוכרת בפרט וחולים במחלות כרוניות אחרות בכלל, זקוקים למעקב הדוק על מנת לשמור על איזון, וזאת למרות המתח והקושי שאנו חווים. אני קוראת לכל אחת ואחד מכם לבדוק היכן ניתן לבצע את בדיקות המעקב, לבצען בהקדם וכך לשמור על בריאותכם. בתקווה לימים שקטים".


מה הלוז גם באינסטגרם, בפייסבוק ובטוויטר

עוד בחדשות מה הלוז

נגישות