דנית אטרי | צילום: מיקי שרון

"חשוב לי להעצים כל אישה": מיזם הפיטנס של דנית אטרי

מתחילת מלחמת "חרבות ברזל" דנית אטרי, מאמנת כושר ויועצת תזונה, מפעילה מיזם למען נשים מפונות ונשות מילואימניקים, במסגרתו היא מעניקה להן את האפשרות להיכנס לאימונים ולזכות בליווי צמוד במתחם הפיטנס שלה, ללא עלות


דנית אטרי | צילום: מיקי שרון
293

כשהתחילה המלחמה לא היססה דנית אטרי (35), בעלת מתחם פיטנס בנווה שאנן חיפה, להקדיש את מיטב מרצה למען נשים מפונות ונשות מילואימניקים ולהעניק להן את מלוא התמיכה בתחום ההתמחות שלה. "חשוב לי להעצים כל אישה, לתרום את חלקי ולסייע לכולן לשמור על גוף בריא ונפש בריאה בתקופה הקשה הזו", היא אומרת.

דנית אטרי, ספרי מעט על עצמך.

"הייתי ילדה לקוית למידה שהתגברה על מכשולים רבים, בזכות משפחה תומכת ורצון עז להצליח. בנוסף כמו כל ילדה בגיל ההתבגרות, ההתעסקות במראה, בתזונה וחוסר שביעות רצון מהמשקל, הובילו אותי למצב קיצון, של ירידה לא מבוקרת של כ-10 ק"ג בחודש וחצי.

"לא הייתי שלמה עם עצמי, ואני חושבת שזה מגיע מאותם כישלונות שבדיעבד הפכו אותי למי שאני היום. לאורך השנים סחבתי עם עצמי 'שק' שליווה אותי בכל תקופה בחיי. אף פעם לא באמת סבלתי מעודף משקל, אך בתקופת הבגרות הייתי נערה 'מרופדת'. עשיתי כל מיני דיאטות כסאח והגעתי לנקודה קיצונית. בזכות המשפחה התומכת יצאתי מזה, התחלתי לסגל לעצמי אורח חיים בריא ומצאתי את עצמי בהדרגה משתפת, מדריכה ומשפיעה על אחרות, בלי שום הסמכה או תעודה ביד".

כשהשתחררה מהצבא, פנתה דנית ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך, אך עולם הפיטנס שאב אותה ומהר מאוד צברה הכשרות בתחומי הכושר והתזונה באופן מקצועי.

בסיום הלימודים, בגיל 25, היא החליטה שללמוד תיאוריות זה לא מספיק בשביל ללמוד את גוף האדם. שם, הוצבה אחת מהמטרות היותר משמעותיות בחייה.

במקביל לעבודתה כשכירה כמאמנת כושר ברשת ידועה, הקדישה חמישה חודשים אינטנסיביים לטובת הכנה והשתתפות בתחרות פיתוח גוף באחד מהאיגודים המובילים בישראל, בקטגוריית "מיס ביקיני", כאשר זכתה להתברג בחמישייה הסופית, מבין עשרות מתמודדות שהשתתפו באותה התחרות.

"התחלתי למעשה לחקור את הגוף", היא מספרת, "לקחת אותו אל הקצה. לחוות תהליכים כדי להבין ולהכיר, תהליך קיצוני שבאמצעותו רכשתי כלים מעשיים. כלים ששום בית ספר או מכללה לא יוכלו להקנות לי. למסע הזה יצאתי בשביל להיות טובה ומבינה יותר עבור המתאמנים שלי, אך לא באמת ידעתי כמה אצטרך להקריב לטובת זה. זו תקופה שבה האופי והיכולות שלך מתפרצים החוצה. הכנה לתחרות פיתוח גוף, היא תהליך שלא כל אחד יוכל לעמוד בו. בדרך הרבה מוותרים ונשברים.

"ההקרבה, המשמעת והאמונה העצמית באותה תקופה הם החברים הכי טובים שלך. התהליך הזה גרם לי להבין למה נשאבתי לעולם הזה, ומהר מאוד הבנתי, שמה שלי היה חסר בצעירותי, ארצה להעביר, להעניק ולהשריש בכל אישה שתעמוד מולי. אני אזכה לסייע לנשים רבות, לא להגיע לנקודות הנמוכות שבהן אני הייתי. כי הדרך שאני סללתי עבור עצמי, נסללה ונכתבה בדם ולכן אין סיבה שנשים אחרות לא יוכלו לצעוד בה ולקצור את הפירות שלי, במינימום זמן וסבל ומקסימום הבנה והצלחה".

בשלב הבא בחרה להגשים את חלומה ולצאת לדרך עצמאית. ההצלחה הגיעה דווקא בתקופת הקורונה, כאשר החלה את דרכה במקלט של 40 מטר, שם פתחה סטודיו בוטיק לנשים בלבד, ומהר מאוד הצליחה לסחוף את נשות האזור.

בעקבות הביקוש העצום, לאחר כשנה בלבד כבר פתחה את מתחם הפיטנס המפואר והחדשני באזור, המשתרע על פני 250 מ"ר בנווה שאנן בחיפה.

במתחם קיימים שני אולמות סטודיו פעילים, בהם מתקיימים אימונים מעולמות הכושר השונים: כוח, אירובי, עיצוב-חיטוב, בטן, פילאטיס מזרן ועוד עם מכונות ומכשור חדשני. על קירות המתחם מתנוססים משפטי השראה מחזקים, שהם חלק מהמנטרות אותן שיננו אצלה עד כה מאות נשים.

את בן זוגה רוני אלימלך, יזם בתחום השיווק, הכירה לפני כשנה ועמדה להינשא לו, אלא שבעקבות המלחמה הם דחו כרגע את חתונתם. "זה לא זמן עבורי לשמוח. אני מייחלת לימים טובים יותר. אני מקדישה כרגע את כל-כולי לטובת העבודה והמיזם והתגובות מאותן נשים פשוט מחממות את הלב. ללוות ולהעצים נשים זה הדלק והשליחות שלי כמנטורית, מאמנת כושר ויועצת תזונה, לגרום להן להרגיש טוב עם עצמן בכל יום מחדש. להיות שלמה, זה לא להיות מושלמת. זה לדעת שאת יכולה, מסוגלת, ובכל יום מעניקה לעצמך קצת יותר מיום האתמול והנראות היא הבונוס. ההצלחה האמיתית מגיעה כשאת שלמה עם עצמך".


מה הלוז גם באינסטגרם, בפייסבוק ובטוויטר

עוד בחדשות מה הלוז

נגישות