חניית נכים | ארכיון

המדריך להתמודדות עם ביטוח לאומי – 5 טיפים של עו"ד שמכיר את המערכת מבפנים

עבור רוב אזרחי ישראל, המפגש עם המוסד לביטוח לאומי מלווה בחששות, בלבול, ולעיתים גם בתחושת חוסר אונים. מערכת הבירוקרטיה, לצד השפה המשפטית הסבוכה, עלולה להקשות על מימוש זכויות בסיסיות – דווקא ברגעים הרגישים ביותר בחיים, כמו פציעה, מחלה או אבטלה


חניית נכים | ארכיון
31

עו"ד ד', מומחה בדיני ביטוח לאומי עם ניסיון של למעלה מעשור, חולק תובנות מעשיות לכל מי שנדרש להתמודד עם המוסד – ומבקש לשבור מיתוסים נפוצים.

“חתימה אחת חסרה, שדה שלא מולא בטופס, תאריך לא מדויק – עלולים להוביל לדחייה מיידית של תביעה,” מזהיר ד'. “המערכת אוטומטית, ואם לא הגשתם מסמך מסוים – היא פשוט תדחה את הבקשה, מבלי לבדוק לעומק.”

כאשר מדובר בתביעות לנכות או גמלה רפואית, אין מקום לפשרות. “רופאים במוסד לא יסתפקו במכתבים כללים. הם רוצים לראות סיכומים עדכניים, מסמכים חתומים על ידי רופאים מומחים, והצגה של המצב הבריאותי במדויק.”

עורך דין ד' מדגיש כי החלטת הוועדה הרפואית אינה סופית: "אנשים לא יודעים, אבל אפשר ואף רצוי לערער. הוועדה הראשונה מתבצעת לעיתים בצורה מהירה מדי – ולעיתים רבות קביעה חוזרת משנה את התוצאה."

הנטייה של אנשים להגיש תביעות לבד עלולה להוביל לטעויות יקרות. “אם המטרה שלכם היא לקבל קצבה – ולא להיאבק שנה בתהליך – עדיף להיעזר במומחה שמכיר את כל הניואנסים.” הוא מספר על לקוחות שהפסידו אלפי שקלים פשוט כי לא צירפו טופס אחד.

"יש תחושה בציבור שהביטוח הלאומי הוא מפלצת שאי אפשר לנצח," אומר שפר. "אבל זו מערכת שיש בה גם צדדים אנושיים. ברגע שפועלים נכון – אפשר למצות עם עורך דין נכון את הזכויות במלואן."


מה הלוז גם באינסטגרם, בפייסבוק ובטוויטר

עוד בחדשות מה הלוז

נגישות