אילוסטרציה

תביעה מיליונים נגד כללית: לא נשלחה לאורך שנים לבדיקה מתאימה והסרטן התגלה באיחור טרגי

לאורך שנים התלוננה האישה על כאבים ודימומים, מבלי שתישלח לבדיקה מתאימה. לבסוף, באיחור, התגלה כי היא סובלת מסרטן מפושט. במשך שמונה שנים התלוננה אישה, כבת 43 כיום, בפני גינקולוגים של קופ"ח 'כללית' על דימומים וכאבים, אך איש מהם לא הקפיד לשלוח אותה לבדיקות המתאימות, ולוודא את קבלת תוצאותיהן – כך לפחות נטען בתביעה לרשלנות רפואית […]


אילוסטרציה
246
לאורך שנים התלוננה האישה על כאבים ודימומים, מבלי שתישלח לבדיקה מתאימה. לבסוף, באיחור, התגלה כי היא סובלת מסרטן מפושט.
במשך שמונה שנים התלוננה אישה, כבת 43 כיום, בפני גינקולוגים של קופ"ח 'כללית' על דימומים וכאבים, אך איש מהם לא הקפיד לשלוח אותה לבדיקות המתאימות, ולוודא את קבלת תוצאותיהן – כך לפחות נטען בתביעה לרשלנות רפואית שהגישה לאחרונה האישה, באמצעות עו"ד מורן אברהמי יום טוב.
לדברי עו"ד אברהמי יום טוב, כתוצאה מהכשל המתמשך באבחון מצבה של האישה, נודע באיחור רב כי היא סובלת מסרטן מפושט בצוואר הרחם, איחור שהרע בצורה משמעותית את מצבה הבריאותי וקיצר את תוחלת חייה.
בתביעה נטען, כי בשנת 2013 הגיעה האישה לבדיקה אצל גינקולוג במרפאת 'כללית', ובין היתר, בוצע לה משטח PAP המיועד לגלות סימנים מקדימים לסרטן הרחם והשחלות. אך בדיקה זו, כך הסתבר, לא סיפקה כל תוצאה, בגלל תנאים לא מתאימים שבהם בוצעה, ובתיקה ניתנה הוראה לבצע בדיקה חוזרת, שאיש לא טרח ליידע בה את האישה.
לדברי עו"ד אברהמי יום טוב, בחלוף שבעה חודשים, הגיעה האישה בשנית למרפאה, הפעם לגינקולוג אחר, כשהיא מתלוננת על דימומים בעת קיום יחסי מין. הפעם, כך נטען, נלקח ממנה משטח PAP נוסף, והיא הופנתה לבדיקת קולפוסקופיה (בדיקה מקיפה של חלל צוואר הרחם ודופנות הנרתיק).
לדברי עו"ד אברהמי יום טוב, הרופאים לא מסרו לאישה את חשיבות הבדיקה, לא עמדו על ביצועה, ולא ביררו את תוצאותיה.
על פי התביעה, במשך שנים ביקרה האישה הן אצל רופא המשפחה והן אצל גינקולוגים, כאשר בשום שלב, איש מהם לא טרח להתייחס להפניה לבדיקת קולפוסקופיה או להפנות לביצוע  בדיקת-PAP נוספת, וזאת, גם לאחר שהאישה החלה להתלונן על כאבים בגב תחתון, הקאות, חום, כאבי גרון, כאבים בבטן התחתונה ותופעות גופניות נוספות.
לדברי עו"ד אברהמי יום טוב, הטיפול שניתן לאישה היה סימפטומטי בלבד, היא אובחנה כסובלת מתהליך דלקתי באגן, ולאחר מכן מדלקת בדרכי השתן.
רק ב-2018, בחלוף כחמש שנים מאז החלה האישה להתלונן על דימומים וכאבים, הועלה החשד לסרטן צוואר הרחם. זאת, כך נטען, כאשר האישה הגיעה למרפאת 'כללית', כדי להוציא  את ההתקן התוך רחמי, שהותקן אצלה 10 שנים(!) קודם לכן. עוד נטען, כי ביופסיה שנלקחה בהזדמנות זו איששה את האבחנה הטרגית.
בשל האיחור הניכר באבחון וגילוי הסרטן בשלב כה מתקדם, כבר לא ניתן היה להסירו בניתוח. האישה נאלצה לעבור הקרנות רבות וטיפולים כימותרפיים, וסבלה מנזקי קרינה קשים. כמו כן, העלו הרופאים חשד גבוה לנזק במערכת העיכול, אך לאור מצבה הקשה, לא ניתן היה לטפל בנזק זה בצורה כירורגית.
לדברי עו"ד אברהמי יום טוב, הקרינה החזקה והממוקדת גרמה לפגיעות קשות במערכות נוספות בגופה של האישה – והיא נאלצה לעבור כריתת מעיים. "המשמעות היא שהתובעת לא מסוגלת יותר לעשות את צרכיה, ומחוברת לנקזים", דברי עו"ד אברהמי יום טוב, "שלפוחית השתן שלה הרוסה, ואין כרגע שום אפשרות שחזור".
לתביעת האישה צורפה חוות דעת רפואית של ד"ר אליעזר הורנשטיין, המנהל לשעבר של היחידה לגינקולוגיה וסגן מנהל בכיר במחלקת נשים ויולדות בבית החולים 'ביקור חולים' בירושלים.
ד"ר הורנשטיין קבע, כי ללא ספק, חל כשל משמעותי בבירור מצב צוואר הרחם של האישה. לקביעתו, הרופאים שטיפלו באישה לאורך השנים התרשלו במעקב הגינקולוגי, בכך שלא הפנו אותה לבדיקות PAP סדורות. לדבריו, חיסון HPV יכול היה למנוע את התפתחות המחלה הממאירה בצוואר הרחם.
כמו כן,צורפה חוות דעת אונקולוגית, אשר גם בה קבע המומחה  כי ניתן היה למנוע את התפשטות הגידול, או לכל הפחות לאבחן אותו בשלבים מוקדמים, לו היה מבוצע מעקב רפואי בהתאם.
לדברי האונקולוג, הצוות הרפואי חרג מהפרקטיקה ומכללי האתיקה הרפואית המקובלים, בכך שלא בירר את תוצאות בדיקות ה-PAP, ולא וידא את ביצוע הקולפוסקופיה, בדיקה שבדיעבד התברר, שכלל לא בוצעה.
המומחה העריך את נכותה של האישה בשיעור של 95 אחוז לצמיתות, וקבע כי קיים סיכון משמעותי של 68 אחוז להישנות הגידול ואף לתמותה .
עו"ד אברהמי יום טוב טוענת בתביעה, כי בשל מצבה הגופני הקשה, סובלת האישה גם מנזקים נפשיים המתבטאים בדיכאון ובחרדה, והיא איבדה כל שמחת חיים.
בתביעה לנזקי גוף עקב רשלנות רפואית שהוגשה נגד קופ"ח 'כללית', מתבקש בית המשפט לפסוק לאישה פיצויים מעל 2.5 מיליון ₪.
התביעה נדונה בימים אלה בבית המשפט המחוזי בתל אביב.

מה הלוז גם באינסטגרם, בפייסבוק ובטוויטר

עוד בחדשות מה הלוז

נגישות